Ik heb interesse!

Veelgestelde vragen

Antwoord op al uw vragen.

Algemeen

Ik heb interesse, hoe kan ik me inschrijven?

Maak een account aan op de website en laat je gegevens achter. Vervolgens houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zodra je jouw woningvoorkeuren kunt doorgeven, ontvang je hierover een mail. Je kunt dan via jouw account aan de slag. Je maakt je interesse kenbaar voor jouw voorkeurswoningen en doorloopt de stappen van het inschrijfformulier.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja, de servicekosten zijn op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat dit medio oktober, zodra de verhuur start, bekend is.

Zijn de huurprijzen inclusief of exclusief warmte, water en licht?

De huurprijzen zijn exclusief. Dit betekent dat je zelf nog verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een contract met een energieleverancier, Evides (water) en HVC (stadsverwarming).

Kan ik de woning bezichtigen?

Je bent vast nieuwsgierig hoe de appartementen eruitzien. Omdat de appartementen nog in aanbouw zijn, is het niet mogelijk om te bezichtigen. Om je een goed beeld te geven van de appartementen, vind je op de website impressiebeelden, foto’s en plattegronden.

Wanneer worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen in Volt worden naar verwachting Q1 2022 opgeleverd. De exacte opleverdatum wordt later bekend gemaakt, omdat de woningen nog in aanbouw zijn. Uiteraard houden we je op de hoogte van de bouwvorderingen.

Inschrijven

Zijn er inschrijfkosten?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen. Ook zijn er geen bemiddelingskosten of courtage verschuldigd.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens en documenten?

Wij verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting richting de verhuurder te voldoen. Dit doen we uiteraard in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Wil je meer weten? Lees dan ons privacyverklaring op de website.

Huurvoorwaarden

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te kunnen huren?

Om een woning te kunnen huren is het belangrijk dat je iedere maand jouw huur kunt betalen. De volgende inkomensrichtlijnen zijn hiervoor opgesteld:

–   Minimaal bruto maandinkomen van 3,5 keer de maandhuur;
–   Bij twee inkomens telt het tweede inkomen voor 50% mee;
–   Gepensioneerden hebben vanwege de lagere belastingdruk een minimaal bruto maandinkomen van 3 keer de maandhuur nodig.

Vakantiegeld, vaste bonussen en een dertiende maand mogen bij het bruto jaarinkomen opgeteld worden.

Wil je meer informatie over de inkomenseisen en de huurvoorwaarden. Kijk dan eens bij procedure en voorwaarden.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Tijdens het inschrijfproces voor definitieve verhuur worden documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten ter onderbouwing en controle van jouw inkomen, vermogen en identiteit. Welke documenten dit zijn, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dit kun je vanaf de start verhuur bekijken in jouw accountomgeving.

Is het mogelijk om te huren met een garantstelling?

Er wordt geen garantstelling van derden geaccepteerd. Vanwege de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het van belang dat huurders zelfstandig de huur kunnen betalen.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt aangegaan voor de minimale termijn van twaalf maanden en wordt daarna automatisch verlengd. Na deze 12 maanden geldt dan een opzegtermijn van één kalendermaand.

Is er een waarborgsom van toepassing?

Standaard wordt er een waarborgsom gesteld van één keer de maandhuur. In specifieke gevallen zal er meer dan één keer de maandhuur als borg worden gesteld. Dit is bijvoorbeeld bij een tijdelijke arbeidsovereenkomst, als je een eigen bedrijf hebt of niet volledig aan de gestelde (inkomens)eisen voldoet.

Afwerking

Hoe is de keuken afgewerkt?

De appartementen zijn voorzien van een moderne witte hoogglans keuken. De keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, combi-oven en een vaatwasser. De keukenopstelling verschilt per woning en staat ingetekend op de woningplattegrond.

Hoe zijn de toilet en de badkamer afgewerkt?

De appartementen zijn voorzien van een separate toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje. De badkamer is luxe afgewerkt met een douche, wastafel en spiegel. De penthouses op de zesde verdieping beschikken over een dubbele wastafel.

Hoe zijn de wanden, vloeren en plafonds afgewerkt?

De wanden in het appartement worden, met uitzondering van de wanden in de meterkast, de kast voor stadsverwarming en sanitaire ruimten, sausklaar opgeleverd. Je kunt de wanden naar eigen smaak schilderen of behangen. De hoge industriële plafonds geven de woning een moderne uitstraling.

Er ligt een geëgaliseerde dekvloer in de woning. Als huurder dien je zelf nog zorg te dragen voor het leggen van een (afwerk)vloer zoals een laminaat of PVC-vloer. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

Voorzieningen

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Nagenoeg alle appartementen hebben de beschikking over een eigen parkeerplaats. Wil je weten welke appartementen een parkeerplaats hebben? Gebruik dan de filter ’parkeren’ op de aanbodpagina.

Zit er een berging bij de woning?

Ja, iedere woning heeft een aparte berging van circa 4 m2 in de kelder en een aantal appartementen heeft daarnaast een berging in de woning zelf. Ook is er in deze kelder tevens een gemeenschappelijke fietsenberging gesitueerd.

Wat is op de begane grond van het appartementengebouw gesitueerd?

Basisschool de Regenboog en het kinderdagverblijf vormen samen het Integraal Kindcentrum (IKC), welke op de begane grond en eerste verdieping gelegen zijn.

Daarnaast komt er een commerciële ruimte op de begane grond. Wat de invulling is van deze commerciële ruimte is nog niet helemaal duidelijk. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij je hierover informeren.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel jouw vraag dan hier